Over
wie die dichter nou eigenlijk is

 
> gedichten
> publicaties
> over
> optredens
Naar Doeko L.
      Doeko L. 
 

Doeko L. is een dichter, schrijver & voordrager die geen vaste vorm wil aannemen – je zou hem daarom een flardist kunnen noemen. In zijn schrijfsels worden menselijk handelen en diens fysiek, maatschappelijke tendensen en de gevoelens van alle tijden in eigenzinnige kaders geplaatst. Een mengelmoes van drama, romantiek, cynisme en komedie.

   

Doeko brengt zijn werk het liefst via het podium in uw oor. Hij zal het nooit laten er een potje bij te improviseren. Eind 2003 begon Doeko L. met poëzievoordrachten en deed mee aan verschillende wedstrijden. Zo won ie de Poëzieprijs van ‘s-Hertogenbosch in 2004 en finaleplaatsen op BrabantGedicht en de Landelijke PoetrySlam in 2005. Omdat hij zo competatief is als een zeekoe op sterk water, heeft hij het wedstrijddichten inmiddels ver achter zich gelaten.

In 2004 bracht hij in eigen beheer de bundel ‘In een druilerige woestijn’ uit met korte, puntige gedichten. Eveneens in eigen beheer kwam in 2005 ‘Zelfbedwelm’ uit, een geurig bundeltje dat gemakkelijk in een sigarettendoosje past.

Met ‘Voortijdig Inzagen’ bundelt de dichter in 2008 zijn meest dragelijke lange gedichten. Ook werkt hij aan een dichtbundel met droevige gedichten voor het hele gezin (werktitel: 'Alwéér lente...'), die hij ook graag voordraagt. Deze bundel verschijnt in juni 2026. Of eerder.

In 2019 stelt Doeko L. zich kandidaat voor het (eerste) stadsdichtersschap van 's-Hertogenbosch. De verkiezingen zijn aan het einde van dit jaar gepland.

Mail voor informatie en boekingen naar: DoekoL@doe-sign.nl

 
     Foto: Anke van de Sande
       
     
© De Bedrukte Toestand